Hvis du tør tro på, at det er følelsen af lykke der giver dig succes, så kommer her en god nyhed.

Den største faktor til at skabe lykkefølelse er dig selv.  Lykkefølelse skabes ved at sætte fokus på det der lykkes.

Du kan selv styrke din lykkefølelse

Hver gang du griber dig selv i at tænke: “Jeg bliver nødt til at”, “Jeg burde..”, Det er forventet at..” så stop op og spørg dig selv: “Hvad hvis jeg kunne…” , “Hvad hvis jeg havde alle muligheder..”, Hvad hvis jeg IKKE gjorde som forventet”

Faktisk kan vi påvirke vores valg og beslutninger i langt højere grad end vi går og tror. Men vores hjerne er som udgangspunkt indrettet til at tænke i vaner og plejer, så det kræver en indsats at stoppe op, og overveje, om der findes andre muligheder, andre valg. Meget gerne de valg som læner sig op af dine styrker og de valg der giver dig energi. Vi lever et liv i bakker og dale, men der er masser af små momenter, også i dalene, som kan give dig en følelse af lykke. Du kan sagtens motionere og træne dit blik for disse momenter som øger din lykkefølelse. Her kommer nogle konkrete bud på hvordan

Tag det fulde ansvar

Det er ikke de andres skyld at du er ulykkelig. Det er heller ikke din skrantende økonomi eller dit manglende job. Hvis du føler dig ulykkelig, så kan KUN du ændre på det. Tænk over det! Det åbner faktisk op for en hel masse muligheder og beslutninger. Hvis du tør tage det fulde ansvar for din egen lykkefølelse, så er du allerede godt igang med at ændre dit mindset.

Elsk dig selv

Det er nemmere at elske andre og tage imod andres kærlighed, end det er at elske sig selv. Janteloven og de mange sociale medier gør det ikke nemmere. Vi forføres til at tro på, at vi bliver lykkelige ved at opnå noget, købe noget, blive til noget. Men hvis ikke det er den indre kærlighed til os selv der driver det vi vil opnå, så vil lykkefølelsen kun vare kortvarigt. Elsker du dig selv? Brug noget mere tid og energi på at fejre dig selv, alle dine styrker og det du er lykkedes med.

Vær taknemmelig

I stedet for at fokuserer på alt det der mangler, så begynd at tænkt på alt det du er taknemmelig for at have. At træne taknemmelighed er en fremragende måde at træne din lykkefølelse. Videnskaben har allerede bevist, at mennesker der udviser en høj grad af taknemmelighed, og som husker at sige det højt, oftere oplever følelsen af lykke.

Vær god til at tilgive

Er du blevet uretfærdig behandlet, virker tilgivelse ikke som en mulighed. Men følelsen af nag skader desværre dig selv, mindst ligeså meget som det skader modparten. Så prøv i stedet at tænke på, at der skal et såret menneske til at såre et andet menneske. Du behøver ikke forstå, eller synes at det der skete var okay, men øv dig i at finde fred med det. Sørg for at få sagt fra, og vend så blikket imod de mennesker og muligheder som giver dig glæde.

Tegn din fremtidsplan

Hvis du ikke tillader dig selv at drømme, så ved du heller ikke, hvornår dine drømme går i opfyldelse. Gør dig selv den tjeneste at finde et stor stykke papir og nedskriv dine drømme, stor som små, indenfor de vigtige områder af dit liv. Din familie, din karriere, dine rejsemål, din boligsituation osv. Tag dig bare god tid, og nyd den følelse det giver dig. Nu kender du dine fremtidsplaner, og vil bevidst og ubevidst begynde at bevæge dig mod dine drømme. Tag dit papir frem fra tid til anden. Nyd de ting du har opnået, og glæd dig til de der kommer.

Vær drevet at din mission

Mange succesfulde mennesker er lykkelige. Men hvis du spørger dem, hvad det er der får dem til at stå op og præstere dag efter dag, så vil de fortælle dig om deres mission, og ikke om de penge der fylder deres bankbog. De er drevet af et ønske om at forbedre eller forandre. Hvad er din mission? Hvad driver dig?

Tro på at det lykkes

Mange ting af tænke over? 

Så vend tilbage til første afsnit. Du kan selv styrke din egen lykkefølelse! Hvis du tager ansvar for den, og samtidig vælger at tro på, at det du kaster dig over kan lykkes.. Så er du nået langt.

Det er faktisk en afgørende forskel for din hjerne, hvis du fodrer den med de input som taler dig selv op, viser tydelig taknemmelighed overfor andre, og ser positivt på det du er igang med.